Alle applicaties

met elkaar verbonden

Image

Choop Connect

Alle onderwijssoftware in één gebruiksvriendelijk pakket: dat is Choop in een notendop. Nooit meer losse applicaties die slecht met elkaar communiceren. Is de overstap naar een all-in-one systeem nog net een brug te ver? Ook dan zijn de voordelen van Choop binnen handbereik, want we hebben de expertise in huis om verschillende applicaties met elkaar te koppelen. Maak kennis met Choop Connect.

Geen inzicht zonder data-analyse

Hoe kun je de data van een roosterprogramma combineren met de data van een leerlingvolgsysteem? Hoe kun je schoolprestaties analyseren, rekening houdend met lesuitval? En hoe kun je anticiperen op verzuim door verzuimcijfers te ontsluiten? Data-analyse wordt pas effectief als verschillende databronnen worden geïntegreerd, want dan kun je effecten meten, verbanden leggen en conclusies trekken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…
Image

De huidige praktijk

Scholen werken doorgaans met een groot aantal verschillende softwareapplicaties. Ieder voor zich doen ze wat ze moeten doen, maar pas door data te combineren en te analyseren krijg je écht inzicht. Daarvoor moet je data uit verschillende bronnen met elkaar koppelen, maar juist dat is complex, tijdrovend en levert vaak niet het gewenste resultaat op. Applicaties werken namelijk niet goed samen. De API’s of dynamische koppelingen geven niet de volledige informatie door, of soms ontbreekt het simpelweg aan API’s. Het gevolg is dat medewerkers zelf vanuit CSV-bestanden nieuwe Excel-bestanden gaan maken. Die worden vervolgens gesynchroniseerd met een onderwijsapplicatie, maar juist dan is de kans op fouten groot. Choop Connect lost dit probleem op.

Wat is Choop Connect?

Choop Connect brengt alle onderwijsapplicaties samen in één pakket. Een integrale oplossing voor het optimaal gebruiken van bestaande onderwijssoftware. Eén systeem, één toegang, één oplossing. Choop Connect is dus de plek waar alle datastromen bij elkaar komen. Of het nu gaat om HRM, LAS, LVS, ELO of een roostersysteem: Choop Connect is de schakel die alle applicaties met elkaar verbindt, bijvoorbeeld Magister, Zermelo en Foleta. Choop Connect synchroniseert data automatisch en biedt daarmee een betrouwbare bron van informatie. Choop Connect is bovendien gebruiksvriendelijk ontworpen, iedereen kan ermee werken.

 

Hoe werkt Choop Connect?

Choop Connect is een vorm van middleware: een systeem dat speciaal ontworpen is om data uit verschillende bronnen toegankelijk te maken. Het is als een tolk voor alle systemen die verschillende talen spreken. Danzij Choop Connect kunnen deze systemen toch met elkaar communiceren. Daarmee ervaart de gebruiker het als één systeem, maar technisch gezien is het een combinatie van verschillende systemen met elkaar. Alle onderwijsapplicaties komen door Choop Connect samen in één oplossing.

 

Meer weten?

Choop Connect maakt het de gebruiker makkelijk. Technische kennis is niet nodig. Bespaar tijd en ervaar het gemak van betrouwbare data-analyses met een druk op de knop. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Contact opnemen
Image