Onze missie

Daarom bestaat Choop

Eén softwareprogramma, één informatiebron. Betrouwbaar en betaalbaar, zodat er meer geld overblijft voor onderwijs. Omdat we vinden dat software het onderwijs makkelijker moet maken. Omdat techniek nooit ten koste mag gaan van gebruiksvriendelijkheid. En omdat voortbouwen op bestaande oplossingen nooit tot échte innovatie zal leiden. Daarom doen we dingen anders dan anderen. En dus kun je ons nergens mee vergelijken: Choop is Choop. Een nieuwe oplossing die snel vertrouwd voelt.
Behoefte aan één
informatie­bron

Choop creëert impact

Choop is een initiatief van OnSpect, dé digitale oplossing voor kwaliteitszorg in het onderwijs. Bij OnSpect werden we dagelijks geconfronteerd met belemmeringen in kwaliteitszorg. Het koppelen van verschillende softwareprogramma’s is duur en ook technisch niet altijd haalbaar. Het gevolg: ontbrekende, onvindbare of onjuiste informatie. Dat kan anders. Met Choop gaan gegevens nooit verloren en met onze analyses zorgen we voor inzicht. Dat biedt ongekende mogelijkheden, want Choop combineert kwalitatieve en kwantitatieve gegevens. Hoe gaat het in de klas? Wat is de individuele leerstrategie? In hoeverre zijn er afwijkende patronen die om proactief handelen vragen?

Zo verhoogt Choop de onderwijskwaliteit

Wat is de actuele stand van de onderwijstijd? Hoeveel formatiecapaciteit hebben we écht nodig? Hoe kunnen we de ontwikkeling van leerlingen zodanig monitoren dat we uitval kunnen voorkomen? Vragen die een antwoord verdienen, maar het vaak niet krijgen. Met Choop wordt dat anders. Cijferanalyses, toetsanalyses, rapportages: alle kwaliteitsdocumenten worden op één plek opgeslagen. Direct toegankelijk en dus makkelijk bespreekbaar. Choop faciliteert kennisdeling en dat is de basis voor een kwaliteitscyclus. Monitoren, analyseren en verbeteren, steeds opnieuw. Kwaliteit gedijt bij continuïteit.